alove-logo
0
0 €
  • Domov
  • Ako vybrať správnu veľkosť prsteňa

Ako vybrať správnu veľkosť prsteňa

21. 08. 2023

Vyberáte si dokonalý prsteň? Okrem dizajnu je veľmi dôležitá aj správna veľkosť. Nákup prsteňa online nebol nikdy jednoduchší. Tu je niekoľko tipov, ktoré vám pomôžu pri meraní a výbere správnej veľkosti. 

Ako vybrať správnu veľkosť prsteňa

Ako vybrať správnu veľkosť prsteňa?

 

Stiahnite si tabuľku veľkostí prsteňov a vytlačte ho.

Umiestnite svoj súčasný prsteň (alebo tajne zapožičaný prsteň osoby, pre ktorú vyberáte) na kruhy na určenie veľkosti a nájdite najlepšiu zhodu medzi vnútorným priemerom a zobrazenou veľkosťou. Číslo nad kruhom predstavuje veľkosť, ktorá je uvedená pre prstene v e-shope. 

Ak má byť prsteň prekvapením, tajne zmerajte obvod prsta pomocou nite, pásky alebo šnúrky a potom odmerajte dĺžku pomocou pravítka. Môžete tiež využiť spojenectvo s priateľmi, ktorí vám nenápadne odmerajú veľkosť.

 

STIAHNUŤ LIST VEĽKOSTÍ PRSTENOV

Tipy na úspešné meranie

 

Najpresnejšie je meranie pomocou meracích krúžkov, ponúkame vám niekoľko tipov, aby prsteň dokonale sedel.

 

Najlepší čas na meranie je na konci dňa, keď sú prsty najväčšie. 

Na veľkosť má vplyv aj ročné obdobie. V letných mesiacoch majú prsty tendenciu viac opúchať, takže veľkosť sa počas dňa zväčší aspoň o jednu veľkosť. V zime sa koža prstov napína kvôli chladu.

Majte na pamäti, že prstene so širším rámom, napríklad 4 mm, sa lepšie hodia do väčších veľkostí ako bežné 3 mm prstene.

Ak máte väčší kĺb ako koreň prsta, majte na pamäti, že prsteň musí presahovať kĺb, vďaka tomu bude pri koreni prsta sedieť voľnejšie.

Prsteň by nikdy nemal byť tesný, kvôli vonkajším podmienkam môže spôsobiť opuch a krvácanie prstov, veľkosť by mala byť vždy voľná, aby sa prsteň dal ľahko otáčať zo strany na stranu alebo by mala byť medzera asi dva milimetre, keď sa nasadený prsteň pritlačí k lôžku.

Prsteň by sa mal dať z prsta sňať bez tlaku alebo zvrásnenia kože prsta.

Ak váhate medzi dvoma veľkosťami, vyberte si väčšiu.

 

 

Úprava veľkosti prsteňov

 

Ak sa vôbec neviete rozhodnúť pre veľkosť prsteňa a chcete, aby bol veľkým prekvapením, môžete skúsiť veľkosť odhadnúť alebo si objednať priemernú veľkosť. Ak sa vám "odhad" nepodarí, nemusíte sa obávať, pretože vám bezplatne upravíme veľkosť presne podľa vašich predstáv, vymeníme prsteň alebo vyrobíme nový vo veľkosti, ktorú potrebujete.

Zlatníci v našom štúdiu vám bezplatne zväčšia alebo zmenšia prsteň o 2-3 veľkosti. Zmena veľkosti prsteňov zvyčajne trvá 2-3 týždne. Ak má prsteň špecifický dizajn, a preto ho nemožno zmenšiť alebo zväčšiť bežným postupom, vyrobíme vám nový prsteň. V tomto prípade môže byť dodacia lehota dlhšia. U niektorých designov je pri zväčšení prsteňa potrebné pridať zlato alebo ďalší kameň. V takýchto prípadoch bude cena navýšená o príslušnú čiastku. Možnosť bezplatnej úpravy veľkosti alebo výmeny za inú veľkosť platí len vtedy, ak je prsteň nepoužívaný, nenosený.

Marketing